top of page

Wandelen in de omgeving

Gemarkeerde wandelroutes

In de buurt zijn heel wat officiële,gemarkeerde wandelroutes, Deze zijn vooral een lust voor de geoefende wandelaar en worden uitgebreid beschreven op volgende link.

​Hieronder vinden jullie alvast enkele persoonlijke tips voor de gelegenheidswandelaars.

El Torcal

Mooie wandelingen, prachtige natuur. Op eigen tempo met of zonder gids, voor alle niveaus. Keuze uit verschillende wandelingen.

Meer info vind je hier.

Caminito Del Rey

El Caminito del Rey ('Het Koningspaadje') is een wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is drie kilometer lang, maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden. Het kan en mag alleen vanaf de noordelijke kant (de ingang) naar de zuidelijke kant (de uitgang) worden afgelegd.  Reken toch op een 7 km voor de volledige wandeling.

Het lijkt op foto’s soms heel spectaculair en misschien minder geschikt voor de modale wandelaar. Niets is minder waar; de wandeling is heel goed te doen voor elk niveau. Er zijn ook voldoende rustplaatsen met schaduw en banken.
Af en toe, vooral naar het einde toe, flink wat trappen. Zelfs met hoogtevrees geen probleem.

El Caminito is met of zonder gids te boeken/bezoeken en is vaak maanden op voorhand uitverkocht. Tickets reserveren kan je hier.

Wij kunnen je steeds bijstaan in het alsnog verkrijgen van tickets via andere kanalen.

Lobo Park Antequera

Prachtige natuurwandelingen tussen de wolven. Dit park wordt gerund door mensen met een passie voor deze dieren. Interesse in de natuur en dieren is een must uiteraard. De wolf howl night vonden wij zeer interessant.

Meer info en reserveren kan via deze link.

Parapente/paragliding

Valle de Abdalajís is de parapente hoofdstad en heeft drie startbanen.

Fietsen

De mooie, bergachtige omgeving is de plaats bij uitstek voor ervaren mountainbikers/wielrenners, dus minder geschikt voor beginners. Jullie fietsen kunnen bij ons veilig en wel opgeborgen worden in  de afgesloten garage.
Wij werken ook samen met fietsverhuurbedrijven en kunnen jullie hiermee in contact brengen.

© 2022 by La Sorpresa

Made by CloetOnline.

bottom of page