Málaga

Malaga is de tweede grootste stad van Andalusië en ondertussen een populaire citytripbestemming.  Het is zeker een bezoek waard. Je ontdekt er een bruisende mediterraanse metropool met een mooie kathedraal, gezellige winkelstraten, het geboortehuis van Picasso, het Picassomuseum, een futuristische haven met de winkelpromenade ‘MuelleUno’ genoemd, de recent geopende Plaza Mayor en vele gezellige terrasjes.
De klim naar het Castillo de Gibralfaro is meer dan de moeite waard, het uitzicht over de stad is adembenemend.

Er zijn verschillende manieren om de stad te verkennen. Dit kan te voet, met de fiets, met of zonder gids.

Wij helpen je heel graag verder om een keuze op maat te maken.

Granada

Granada is een must om te bezoeken. Naast het alom bekende Alhambra is ook het Albaicin, de oude Moorse stad, een bezoekje meer dan waard.
In de oude stad kan men gezellig wandelen in een wirwar van steile straatjes, slenteren in de winkelstraatjes rond de kathedraal en/of uitblazen op één van de leuke terrasjes.

Uiteraard is het bezoek aan het Alhambra de kers op de taart.
Het is het meest bezochte monument van Spanje. Het is een enorm complex van maar liefst 140.000 m². Het fort van het Alhambra werd in de 9e eeuw gebouwd en in de 13e eeuw werd het verder uitgebreid met verschillende paleizen en tuinen. Het staat al vele jaren op de werelderfgoedlijst van Unesco. Per dag mogen er maar een beperkt aantal personen de paleizen van het Alhambra betreden, op tijd kaartjes bestellen is dus een must. Dit kan het best door tot twee maanden op voorhand de toegangstickets online te bestellen met een kredietkaart. Dit is een zeer handig systeem. Met diezelfde betaalkaart kan men bij de ingang in één van de grote, gele automaten de inkomkaarten laten uitprinten. Via deze link vind je de site om tickets online te bestellen

Antequera

Antequera is gekend als één van de oudste Spaanse steden en telt meer dan 25 kerken.

Antequera’s Plaza de Toros n is een goed beginpunt voor uw verkenning van stad. Vanaf het kasteel heb je een mooi panorama over de stad en een prachtig zicht op de rots der verliefden (‘Peña de los Enamorados’).

Net buiten de stad komt men tot bij drie reusachtige prehistorische dolmens (‘Dolmen de Menga’, ‘Dolmen de Viera’ en wat verderopgelegen ‘Romeral’). De Dolmens van Antequera zijn sinds 2016 UNESCO werelderfgoed en zijn de grootste nog bestaande dolmen in Europa.

Voor meer info over Antequera klik je hier.

Cordoba

Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse emiraat Córdoba, later het kalifaat Córdoba. Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historische centrum van de stad als een geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Net buiten de stad ligt er tevens een zeer mooie archeologische vindplaats Medina Azahara (of Medina Al-Zahra). Deze oude Moorse stad geeft je een fraaie indruk van de rijkdom en het goede leven dat duizend jaar geleden in dit deel van Andalusië geleefd werd.

Meer info vind je hier.

Ronda

De stad wordt omringd door prachtige riviervalleien en bevindt zich bovenaan een diep ravijn.

De diepe Tajo-kloof in het midden van Ronda doet de monden van bezoekers vaak openvallen. Vanaf de Puente Nuevo, die het oude Moorse centrum met het nieuwe El Mercadillo-gedeelte verbindt, heb je een uitstekend zicht op het overweldigend diepe ravijn. De brug is zonder twijfel het monumentale uithangbord van Ronda.
Als je tijd hebt, verken dan zeker eens de Camino de los Molinos (Weg van de molens) die je in de kloof leidt. Het uitzicht hoort bij de beste die je er kunt vinden. In de lente kun je er trouwens genieten van een valleibodem vol bloemen.

Sevilla

Sevilla is de grootse stad van Andalusië. Met haar sierlijke gebouwen, paardenkoetsjes en brede straten waar sinaasappelbomen schaduw bieden, doet Sevilla zonder meer romantisch aan.

Het historische stadscentrum met Moorse invloeden, zoals het Koninklijke paleis Real Alcazar en de grote kathedraal met de Giralda-toren zijn hoogtepunten tijdens je bezoek. Maar ook het bekende plein Plaza de España, de groene parken en de overheerlijke tapas maken Sevilla in Andalusië tot een van de mooiste steden van Spanje.

In Sevilla is de siësta heilig en de ‘tapastour’ goddelijk. Het afstruinen van tapasbars is hier, meer dan waar ook in Spanje, een echte levenskunst. Wie met de tapasbars als leidraad door de stad kuiert, maakt eigenlijk vanzelf kennis met de stad. Doordat de bars kriskras doorheen Sevilla liggen, kom je vanzelf in elk stadsdeel.

Het historisch centrum, met de oude Joodse wijk Barrio de Santa Cruz, is wellicht de meest sfeervolle wijk van de stad. Sevilla is groot, toch liggen de stadswijken op loopafstand van elkaar.

© 2022 by La Sorpresa

Made by CloetOnline.