top of page

Alora

Álora is een typische pueblo blanco, een wit stadje genesteld tussen drie grote rotsen en bekroond door de ruïnes van het kasteel.
Ondanks de toeristische ontwikkeling aan de Costa del Sol, heeft Álora haar individualiteit weten te behouden net als de traditionele manier van leven. Met zijn steile straatjes en witte huizen heeft de stad een unieke Andalusische uitstraling. De lokale bevolking, die bekend staat als ‘Perotes, zijn beroemd omwille van hun vriendelijkheid en gastvrijheid. In Álora vind je de tweede oudste kerk van heel Spanje; de Iglesia de la Encarnación, op de Plaza Baja de la Despedía.

 

Mijas

Mijas is een wit stadje met Arabische structuur, gelegen op slechts 30 km van Málaga aan de Costa del Sol. Een witte parel in de bergen! Het steile pad naar dit dorpje begroet bezoekers met rode bloemen in blauwe potten die schitteren aan de witte muren.

Het dorpje is vooral bekend door de unieke ‘ezel-taxi’s’, populair onder toeristen uit de hele wereld, de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Santuario de la Virgen de la Peña, het Heiligdom van de patroonheilige van het dorp.

Voor de authenticiteit kom je beter niet hierheen, wel voor een dagje ontspanning in één van de meest toeristische witte dorpjes van Málaga.

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een klein maar prachtig dorpje in de provincie Cádiz in het zuiden van Andalusië. Het dorpje staat bekend om zijn rots-woningen. Mede hierdoor zijn er het gehele jaar behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden.

Ondanks het feit dat lang niet alle huizen in Setenil de las Bodegas wit geverfd zijn, behoort het dorp toch tot de witte dorpen van Andalusië. Bij een bezoekje aan Setenil de las Bodegas moet je wel even opletten waar je met de auto rijdt, want de wegen zijn er smal en een aantal van de wegen door het dorp zijn afgesloten voor het verkeer.

Omdat het dorp zo populair is bij de toeristen zijn er in het dorp behoorlijk wat restaurants en horecagelegenheden te vinden. De restaurants in het dorp staan bekend om hun uitstekende varkensvlees. Met name chorizo is hier een delicatesse. Een andere lokale specialiteit is in olie gebakken broodkruim met ham, chorizo, ui en vrij veel knoflook.

Het letterlijke hoogtepunt van het dorp is de Torre del Homenaje. Deze toren is één van de weinige overblijfselen van het fort van Setenil. De laatste decennia is de toren prachtig gerestaureerd en geopend voor het publiek. In de toren is een kleine tentoonstelling te zien over het kerkelijke verleden van Setenil en de processies die er jaarlijks gelopen worden. Het uitzicht vanaf de toren is schitterend. Jammer genoeg staat er meestal een stevige wind waardoor het niet heel aangenaam is om hier lang te blijven staan.

Nerja

Het ligt ten oosten van Málaga en Torre del Mar en staat vooral bekend om de kleine baaitjes, rotspartijen en het balkon van Europa. De stad trekt ’s zomers een flink aantal toeristen, in de zomermaanden liggen deze ‘verborgen strandjes’ helemaal vol met toeristen. Nerja is dan ook vooral leuk in het voorjaar en in het najaar. Toch is het zonde om Nerja niet te bezoeken als je de kans hebt, ook in het hoogseizoen!

Niet ver van de stad Nerja vandaan liggen druipsteengrotten. De ontdekking van de Cueva de Nerja-grotten bleek een schat aan archeologische informatie. Muurschilderingen van meer dan 20.000 jaar oud zijn hier gevonden.

Uit centrum langs de grote weg richting Torrox kan je heerlijk eten en genieten van een prachtig zicht – iets duurder dan tapas maar nog heel betaalbaar. We bezorgen je bij interesse graag het adres. 

Puerto Banús/Marbella

Klaar voor een portie blingbling?
Ben je op zoek naar een vleugje glamour en verfijning met alle benodigdheden bij de hand? Bezoek dan zeker Puerto Banus.

Het werd ontworpen als een exclusieve haven voor de internationale jet-set. Nu is Puerto Banus één van de rijkste streken van de Costa del Sol. Het is dan ook sinds 2019 de duurste jachthaven van Europa.

Een wandeling langs de haven toont je talloze super-de-luxe boten en auto’s. Je kan in de bars en restaurants zonnebaden en genieten van het mooie uitzicht. De grootste ontwerpers hebben hier hun eigen winkel en je vindt er ook drie grote winkelcentra, waaronder Spanje’s meest bekende Corte Inglés.

Overdag kan je naar één van de vele strandclubs gaan die kingsize strandbedden, chill-out muziek en luxe bieden. Ook golfers kunnen kiezen uit een grote selectie golfbanen in de buurt.

Puerto Banus komt ‘s avonds tot leven. De straten, bars, clubs, bioscoop en casino zijn dan overvol met plaatselijke bevolking en toeristen. Iedereen is er om te genieten van de glamour van het nachtleven van Puerto Banus.

Puerto Banús is dus niet meteen ‘het echte Spanje’.

Op vijf minuten van de Puerto Banús vind je Marbella. Marbella is de mondaine badplaats aan de Costa del Sol. Het oude centrum en de esplanade met de sculpturen van de beroemde surrealistische kunstenaar ‘Dalí’ zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Parkeren kan onder de esplanade in parking ‘Del Mar’.

Stierengevechten

In onze streek kan je o.a. naar de Stierenarena van Málaga, Antequera, Ronda, Marbella, Fuengirola en Estepona. Boek de tickets op voorhand via de officiële site ! Wie geen stierengevecht wil meevolgen, kan gewoon de arena bezoeken. In Ronda is er een prachtig museum met info en attributen van de grootste artiesten!

Voetbal

Interesse in voetbal? Dan is een bezoek aan het Rosaleda-stadion van CF Málaga zeker aan de orde. Je kan op verschillende uren het stadion met Engelstalige/Spaanse begeleiding bezoeken. Info over deze tour en de exacte uren vind je op de site.

Misschien is er wel een match tijdens je verblijf en wensen jullie deze graag bij te wonen. Tickets voor voetbalwedstrijden kan je bestellen via Ticketmaster.

© 2022 by La Sorpresa

Made by CloetOnline.

bottom of page