top of page

Hi! Wij zijn Katrien & Patrick!

Wij zijn een dynamische koppel, dat er reeds geruime tijd van droomden hun leven een andere wending te geven.

We bouwden in België beiden een mooie carrière op, werkten hard en genoten daarbuiten van een rijk gevuld leven samen met ons gezin en onze vrienden. Onze passie voor reizen bracht ons door de jaren naar verschillende werelddelen.

We vertoefden echter ook regelmatig bij familie in Spanje en combineerden dit steeds met een rondreis; zo kwamen we ook in Andalusië terecht.

We werden op slag verliefd; het heerlijke klimaat, de natuur, de ruimte, de rust, de cultuurpracht, de ongedwongen sfeer, de lokale keuken, de gezellige dorpjes en zoveel meer.

We keerden in de loop der jaren meerdere malen terug en begonnen te dromen van onze eigen stek in deze prachtige omgeving, een plaats waar we onze passie voor reizen en koken zouden kunnen delen met anderen. 

We zochten een nieuw leven zonder jachtigheid, file,....... maar wel een leven met zinvol werk en biedend wat ook wij steeds zochten in de talrijke B&B’s die we bezochten.

Een thuisgevoel waar niets moet; waar er aandacht is als die gevraagd wordt en rust op andere momenten. Een plaats waar je graag naar terugkeert als je een heerlijke dag hebt gehad en ‘s avonds herinneringen ophaalt met je naasten en/of anderen als je dat wil; een plaats waar je kan nagenieten in een heerlijke setting met een lekker drankje en meer.    

Aangezien onze kinderen nog minderjarig waren, staken we onze droom in de koelkast, maar het verlangen zat diep en we kwamen steeds vaker deze kant op.

We noemden het al snel werkvakanties; ervaringen uitwisselen met startende en andere B&B uitbaters, panden bezoeken met en zonder makelaar, informatie inwinnen bij lokale bevolking en diensten.

We hadden tijd, onze kinderen moesten nog onder onze vleugels uitvliegen en we wilden het goed doen. We rekenden op een vijftal jaar om onze droom in vervulling te laten gaan en bleven vasthouden aan onze checklist van wat in onze ogen een droompand was.
Het pand moest rustig gelegen zijn, maar toch makkelijk bereikbaar en kort bij een dorp. Er moest voldoende ruimte zijn voor ieders privacy, het moest authentiek en voldoende luxueus zijn. Minstens even belangrijk voor ons was een ligging met zuid/west terras om elke avond te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang.

En toen was er die ene speciale dag, de dag dat een lokale makelaar (die we last minute inschakelden gezien de andere plots van de aardbodem verdwenen was) er in slaagde op de valreep (een dag voor onze terugvlucht naar België) een bezoek te regelen aan deze cortijo. Een cortijo die al een tijdje te koop stond en die we graag wilden bezoeken. 

Ik herinner me dat eerste bezoek alsof het gisteren was, ik herinner me hoe we van de ene verbazing in de andere vielen en hoe we hier minstens een uur sprakeloos naar het uitzicht bleven staren.

Het was zover: we waren hopeloos verliefd, het pand voldeed zowaar aan bijna alle verwachtingen en overtrof er sommige zelfs.
Kortom, het plaatje klopte.

We keerden de dag nadien echter terug naar België, met vele foto’s en filmpjes. Keken en herbekeken ze honderden keren, plaatsten een bod en keerden zelfs een paar dagen terug om zeker te zijn van ons stuk.
We spendeerden uren bovenop 'onze berg', starend in verte, luisterend naar de stilte en toen wisten we het zeker. Dit was waar we jarenlang van hadden gedroomd en het was echt!

Het duurde ruim een half jaar om alle paperassen rond te krijgen en uiteindelijk te horen dat het pand van ons was.

Vanaf dan ging alles snel, heel snel; we regelden ons ontslag, zorgden ervoor dat onze tieners hun dromen konden najagen, regelden een verhuis, namen afscheid van familie en vrienden, enz…. Het was best een woelige periode, een periode met behoorlijk wat vragen, angsten, maar ook met hoopvolle momenten uitkijkend naar dit nieuw avontuur.

Zoveel maanden later kunnen we alleen maar zeggen dat het het waard was. Eindelijk konden we starten aan ons nieuw avontuur, aan onze droom.
Onze droom om jullie het allerbeste te geven, een uitmuntende service in een uniek kader en jullie samen met ons te laten genieten van dit pareltje.

Wij hopen dat 'La sorpresa' jullie even hard betovert als ons, wij zullen er alvast alles aan doen om jullie verwachtingen nog te overtreffen.

Tot binnenkort?

Your charming hosts with plenty of knowledge of this wonderful region

© 2022 by La Sorpresa

Made by CloetOnline.

bottom of page